Ung man ihjälskjuten vid lågstadieskola i Kalmar

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 23 maj 2022 2022-05-23
E-post

KALMAR Sent på söndag kväll sköts en ung man till döds intill en lågstadieskola i Kalmar. Till följd av händelsen kommer lågstadiet att hålla stängt under måndagen.
– Vi Kalmarbor har ju varit med om en del skjutningar nu den senaste tiden, säger skolans rektor Anders Hagman till Expressen.

Enligt polisen var det vid 23.22 som larm inkom om flera höga smällar i området Funkabo. Kort därefter påträffades den skottskadade mannen vid Funkaboskolan i staden.

Mannen, som enligt Expressen ska vara i 20-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Men hans liv gick inte att rädda och senare på natten meddelade polisen att han avlidit. Händelsen utreds nu som mord.

I samband med utredningen har ett område avspärrats av polisen för teknisk undersökning. Det området innefattar bland annat en del av skolans område.

Framför allt är det lågstadiedelen som påverkas och enligt skolan kommer den att vara stängd under måndagen. Fritidsverksamheten är däremot fortfarande öppen.

– Det är otäckt och skapar massa frågor. Vi Kalmarbor har ju varit med om en del skjutningar nu den senaste tiden, nu känns det som det kommit väldigt nära då det sker på ett skolområde, säger skolans rektor Anders Hagman till Expressen.

Sammanlagt är det nu tre personer som skjutits ihjäl i Kalmar under 2022.

I februari blev en ung man ihjälskjuten i centrala Kalmar och i mars blev en annan ung man skjuten till döds på Ängö i staden. Därtill har det skett flera skottlossningar.

Enligt polisen utreder man om det finns en koppling mellan händelserna.

– Ett eventuellt samband är givetvis någonting vi kollar på, säger polisen presstalesperson Patric Fors till Expressen.

Läs även: Jagades av polis – dog i trafikolycka

Läs även: Kastade fejkorm på polis efter biljakt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag