Ung man jagad och misshandlad av gäng – fick tänder utslagna

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 22 feb 2020 2020-02-22
E-post 4853

UPPSALA Under natten blev en ung man jagad och misshandlad av ett stort gäng i Uppsala. En annan man knivhuggs i magen, och polisen tror att händelserna kan hänga ihop.

Vid ettiden blev polisen uppringd om att 10–15 personer jagade en man vid korsningen Väderkvarnsgatan/S:t Olofsgatan i centrala Uppsala. Efter ett tag kunde polisen leta rätt på målsägande, en man i 20-årsåldern.

Mannen hade svimmat av och fått tänder utslagna. Enligt uppgift ska han ha blivit slagen med ett tillhygge. Han fördes till sjukhus.

Två män, en i 40- och en i 70-årsåldern, passerade platsen där händelsen pågick och ska då också ha blivit misshandlade. De behövde dock inte uppsöka sjukvård.

Någon timme senare fick polisen ett samtal från en man som tagit sig hem efter att ha blivit knivhuggen i magen. Olika omständigheter, som målsägandes ålder och var brotten inträffade, får polisen att tro att det finns ett samband mellan misshandlarna.

Den knivhuggne mannen fördes till sjukhus med icke livshotande skador.

Polisen väljer att inte lämna ut några uppgifter om signalement.

– Vi har lite olika uppgifter om de här personerna, så det blir inte bra om jag säger något om det, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Vid åttatiden på lördagsmorgonen hade polisen inga misstänkta eller gripna i ärendena.

Läs även: Efterlyser hårdare tag mot förnedringsrånen: ”Har själv blivit utsatt”

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag