Ung man skjuten vid skola i norra Stockholm

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 12 okt 2017 2017-10-12
E-post 158

STOCKHOLM En man har skjutits vid en skola i Järfälla i norra Stockholm. När han påträffas av polis förs han till sjukhus. Skadorna är inte livshotande, men polisen rubricerar ärendet som försökt till mord.

Klockan 20.08 larmas polis till en skola i Järfälla i norra Stockholm. Där påträffas en ung man med skottskador, men har inte varit värre skadad än att han var vaken och talbar. Tidningen Aftonbladet har tagit del av uppgifter som säger att flera skott har avlossats. Nyheter Idag har talat med Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens ledningscentral och han säger vid 22-tiden att teknisk undersökning pågår på platsen.

– Vi fick in uppgifter om att en person var skottskadad och vi åkte dit, ambulans beordrades dit också. Personen med skottskador påträffas vaken och talbar. Initiala bedömningen är att det inte var livshotande skador. Man pratade kort med honom innan han fördes till sjukhus.

Polis har även följt med den skadade mannen till sjukhus. Under torsdagskvällen har polisen upprättat en avspärrning på platsen och vid 22-tiden berättar Olsson att en teknisk undersökning pågår.

– Vi har genomfört dörrknackning i området som anses relevant och vi har kontrollerat ett antal personer, men det är ingen som är frihetsberövad i ärendet.

Aftonbladet berättar även att de tagit del av uppgifter som säger att den unge mannen kan han blivit lurad till skolan där skjutningen inträffat. Men de uppgifterna är ingenting som Olsson kan kommentera. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag