Ung Vänster-ordförande: ”Hoppas SD skickar hem dig”

Foto: Faksimil Twitter
  • Söndag 12 aug 2018 2018-08-12
E-post 439

HALMSTAD Luai Ahmed är youtuber och invandrare som anser att man inte borde kalla SD-väljare för rasister. På Twitter skriver Nour Ataia, ordförande för Ung Vänster Halmstad, att Ahmed borde utvisas om SD tar makten.

Nour Ataia är ordförande för Ung Vänster Halmstad. I ett inlägg på Twitter skriver hon att hon hoppas att en av hennes meningsmotståndare borde utvisas om SD vinner valet.

Under torsdagen den 7 augusti skriver Luai Ahmed ett inlägg på Twitter där han menar att ”högerflyktingar” inte får höras i media vilket är varför han använder sig av Youtube för att föra fram sina åsikter. Ahmed är en debattör på Youtube som menar att alla måste sluta kalla SD-väljare för rasister och att han, som invandrare, gillar Jimmie Åkesson.

Nour Ataia skriver till Ahmed på Twitter att han är rasist och att hon hoppas att han ”skickas tillbaka” om Sverigedemokraterna tar makten. Senare i tråden förklarar Ataia att om man ”backar” SD så är man rasist.

Ataias inlägg orsakade starka reaktioner och många menar att det är osmakligt av henne att önska att någon utvisas samt att hon borde läsa på mer. På detta svara hon konsekvent att hon inte debatterar med ”rasister och nassar”.

Nyheter Idag har sökt Nour Ataia och Ung Vänster för en kommentar. Ataia är inte kontaktbar och när Nyheter Idag ringer Ung Vänster svarar de att ”de inte kommer kommentera”.

Är det okej att som medlem i Ung Vänster önska att ens meningsmotståndare borde utvisas?

– Vi kommenterar inte till Nyheter Idag, berättar Ung Vänsters presstjänst till Nyheter Idag.

LÄS ÄVEN: Avhopparen om Ung Vänsters internfeminism: Killar skulle inte umgås med varandra

LÄS ÄVEN: Talade ut om Ung Vänsters feminism i Nyheter Idag – Näthatas nu för sitt kön

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag