Ung Vänster stoppade debatt mellan SD och MP, vänsterledaren slängde på luren

  • Fredag 14 mar 2014 2014-03-14
E-post

En politisk debatt mellan Sverigedemokraterna och Miljöpartiet på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna stoppades idag sedan Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster hotat med ”blockad”.

Skolledningen ansåg sig inte kunna garantera säkerheten.

Ledningen för S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna hade bjudit in Sverigedemokraterna och Miljöpartiet till ett möte idag (fredag). De båda partierna skulle presentera sig för förstagångsväljarna, föra en dialog med eleverna och debattera.

På Facebook gick då Vänsterpartiets ungdomsförbund, Ung Vänster, ut med uppmaningen att stoppa Sverigedemokraternas representant Kim Fredriksson från att komma in på skolan. Man hotade med ”blockad”.

Skolledningen såg så allvarligt på situationen att man beslutade ställa in det politiska mötet.

Skolans rektor Johan Ahlkvist förklarade för Radio Sörmland:

– Vi kände att vi inte kunde garantera säkerheten, vi ville inte chansa.

Kim Fredriksson, som är gruppledare för Sverigedemokraterna i Eskilstunas kommunfullmäktige, är mycket kritisk till det inträffade. Till Nyheter Idag säger han:

– Det är anmärkningsvärt och förkastligt. Jag kan inte acceptera sådana odemokratiska metoder. Det är grumligt vatten Ung Vänster är ute och far i.

Vänsterledaren i Eskilstuna, kommunalrådet Joel Hamberg, är mycket tvär när Nyheter Idag når honom för en kommentar.

– Jag har inte tid att prata nu, jag vill inte kommentera det. Jag har inget att säga. Hej då.

Sedan slänger han på luren.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag