Ung Vänster tänker sabotera när Jimmie Åkesson håller tal – Vänsterpartiet vägrar kommentera

Vänsterpartister i motdemonstration. Foto: Chang Frick
  • Tisdag 7 aug 2018 2018-08-07
E-post 3701

GÖTEBORG Vänsterpartiets ungdomsförbund planerar att störa när Sverigedemokraterna i Göteborg har torgmöte med Jimmie Åkesson. Från moderförbundet är det locket på.

”Vill vi ha rasister som står oemotsagda på Järntorget här i Götet? Nej, såklart inte!”

Så skriver Ung Vänster i Göteborg och Bohuslän på sin Facebooksida. Enligt ungdomsförbundet kommer Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hålla ett torgmöte där den 28 augusti, och då vill Ung Vänster ”göra detta så svårt för honom som vi bara kan!”

”Det kommer alltså att bli en motdemonstration i syfte att störa SD:s torgmöte så mycket det går, t ex med megafoner och slagord, eller andra grejer som låter mycket för den delen”, skriver Vänsterpartiets lokala ungdomsförbund. Man uppmanar medlemmarna att ta med vänner, megafoner och ”kampvilja”.

När Nyheter Idag ringer Vänsterpartiets presstjänst och pratar med Agnes, som inte vill ge ut sitt efternamn, vägrar hon att kommentera saken.

– Du har ringt till Vänsterpartiet, så vi kan inte uttala oss om Ung Vänster, säger Agnes.

Nyheter Idag frågar om inte partiet har en inställning till vad dess ungdomsförbund planerar att göra.

– Jag vet inte, jag har inte hört om det här och jag kan inte uttala mig eftersom jag är tjänsteman, säger Agnes.

Hon lovar att se efter om någon annan i partiet kan ge en kommentar till ungdomsförbundets planerade aktion. I skrivande stund har Nyheter Idag inte tagit emot någon kommentar.

På Twitter kommenteras Ung Vänsters planerade aktion. Opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell uppmanar Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att ta kontakt med sitt ungdomsförbund.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag