Ung Vänster till angrepp mot Moderaterna under Pride: ”Högern hör inte hemma på Pride”

Foto: Flickr
  • Onsdag 11 jul 2018 2018-07-11
E-post 239

SUNDSVALL Under Pride i Sundsvall delade Ung Vänster ut flygblad där de menade att ”högern hör inte hemma på Pride”. Detta upprör Viktoria Jansson, ordförande för Moderaterna i Sundsvall, som menar att alla är välkomna på Pride.

Den 1–7 juli anordnades Pride i Sundsvall. På lördagen när pridefirandet var i full gång upptäckte Moderaterna i Sundsvall att Vänsterpartiets ungdomsförbund, Ung Vänster, delade ut flygblad med Moderaternas logga och texten ”högern hör inte hemma på Pride”. Det uppger Sundsvalls Tidning.

Viktoria Jansson, ordförande för Moderaterna i Sundsvall, uppger att precis när paraden började så var det ett tjugotal personer från Vänsterpartiet och Ung Vänster som gick runt med plakat och delade ut flygblad där de fastslog att ”högern hör inte hemma på Pride”.

Ingrid Nilsson, ordförande för Vänsterpartiet i Västernorrland, uppger till Nyheter Idag att Vänsterpartiet inte var delaktiga utan hänvisar till ungdomsförbundet.

Vad tycker du om tilltaget? 

– Det låter väl inte som något jag skulle göra, säger Nilsson.

Viktoria Jansson uppger att det är tråkigt att hon behöver använda utrymmet i Sundsvalls Tidning för att berätta om incidenten istället för att prata om vad partierna kan göra för att göra Sundsvall till en ännu bättre plats för HBTQ-personer.

Jansson berättar även om de framgångar för HBTQ-rörelsen som Moderaterna stått för. Moderaterna var först med ett HBT-nätverk 1979 då de bildade Gaymoderaterna. Fredrik Reinfeldt var även den förste statsministern som deltog i Prideparaden och det var en moderatregering som lagstiftade om att samkönade par får ingå äktenskap.

Nyheter Idag har sökt Viktoria Jansson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag