Unga terroroffrets familj uppmanar myndigheterna att ”öppna ögonen”

Georgina Callander med sin idol Ariana Grande Bild: Instagram
  • Söndag 28 maj 2017 2017-05-28
E-post 492

MANCHESTER Föräldrarna till Georgina Callander 18, en av de många unga flickor som tragiskt omkom i terrordådet i Manchester, uppmanar i ett uttalande den brittiska regeringen att ”öppna ögonen innan fler föräldrar förlorar sina barn till terrorn”. 

Georgina Callander 18, blev ett av dödsoffren i terrordådet i Manchester. Hon dödades i explosionen strax innan hennes favoritartist Ariana Grande lämnade scenen på Manchester Arena i måndags kväll.

I ett uttalande som släppts via polismyndigheten i Manchester riktar nu hennes familj hård kritik mot de brittiska myndigheterna som de menar har blundat för hotet från terrorismen. Det berättar den brittiska tidningen Metro.

”Georginas liv har avslutats för tidigt av onda, onda män beredda att förstöra liv och ödelägga familjer. Jag önskar att jag kunde säga att Georgina är en av de sista som kommer att dö på det här sättet, men såvida inte vår regering öppnar sina ögon så vet vi att vi bara kommer att vara ytterligare två i en lång rad av föräldrar på en lista som fortsätter att växa”, skriver föräldrarna uttalandet.

Georgina Callanders mamma Lesley Callander fann sin dotter på en bår där räddningspersonal kämpade för att rädda hennes liv i kaoset efter explosionen.

– Jag bara ropade och skrek på henne. Jag gned hennes händer, jag gned henne på magen, jag gned hennes ansikte, sa Lesley Callander till TV kanalen ITV News under gårdagen.

– Det var bara i ett svagt hopp om att hon skulle röra på handen, eller röra på benet och försöka öppna ögonen så att hon förstod att jag var där. Bara så jag skulle veta att hon visste att jag var hos henne.

Georgina var en av 22 människor, varav sju barn, som dödades av Salman Abedi när han detonerade en spikbomb utanför en konsertarena i Manchester.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag