Ungdomar hejade på när kiosken rånades – Höll pistolen mot kvinnans huvud

Polisen står utanför kiosken efter att den blivit utsatt för ett rån. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 20 sep 2016 2016-09-20
E-post

STOCKHOLM En grupp ungdomar i Alby hejade på när två maskerade rånare plockade till sig tobak, kontanter och annat i den lilla kiosken vid tunnelbanan. På övervakningsbilder syns hur en av rånarna riktar en pistol mot kvinnans huvud. – Jag är 90 procent säker på att rånarna bor här i närheten, säger en man som arbetar i kiosken till Nyheter Idag.

Klockan 20.54 får polisen larm om ett rån i Alby centrum. Två maskerade personer på moped springer in i kiosken vid tunnelbanan med en stor orange så kallad ”big bag”. En av de maskerade rånarna hoppar över disken och en annan går vid sidan om för att ta sig till ett utrymme bakom.

Väl där plockar rånarna till sig tobak, kontanter och andra saker från butiken. På övervakningsbilder, som Nyheter Idag tagit del av, syns hur kvinnan ligger på golvet och hindras att resa sig. En av rånarna håller en pistol mot hennes huvud.

Ungdomsgäng hejade på

Samtidigt som rånet mot den lilla butiken pågick stod ett större ungdomsgäng utanför. Enligt polisens hemsida hade ungdomarna stått utanför och hejat på när rånet pågick, men när polis anländer till platsen hade gänget försvunnit och rånarna hade hunnit lämna butiken och flytt med en moped.

När Nyheter Idag talar med en ur personalen i butiken berättar han att kvinnan fick uppsöka sjukhus efter rånet.

– Hon är chockad, säger han.

Han berättar att precis innan rånet stod en yngre man i butiken och skulle handla. När rånarna rusar in i butiken med pistolen går mannen ut och väntar till rånet är över. Sedan går mannen in igen och hämtar det han köpt, som om inget hade hänt. Likadant berättar en annan person i butiken att händelsen verkar extra obehaglig, då han tror att rånarna är människor som  bor i närheten

– Jag är 90 procent säker på att rånarna bor här i närheten, säger han.

Det ska finnas flera vittnen till rånet, men inget vill säga något till polisen. Händelsen rubriceras som grovt rån och polisen efterlyser tips på telefon 114 14.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag