Ungdomsgäng härjar i Huddinge: ”De är mellan 13 och 17 år”

Raphael Nilsson (t.v). I bakgrunden poliser som undersöker en brandskadad husvagn. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 23 aug 2016 2016-08-23
E-post 398

STOCKHOLM Bilar som bränns, skadegörelse för 700 000 kronor och stenar som kastas in i ett sportcenter. Boende pekar ut ett ungdomsgäng som får lov att härja i Huddinge och de tröttnar på att försäkringspremierna blir dyrare. Det berättar Raphael Nilsson, boende i området, för Nyheter Idag.

Han berättar att det har brunnit vid sex tillfällen på två parkeringar intill varandra, bara i år. Han står och tittar på en husvagn som räddningstjänsten precis släckt vid parkeringen där det brukar brinna.

Men husvagnen är undantaget som bekräftar regeln. Just den branden visade sig vara en olyckshändelse enligt polisen.

Annars brukar bränderna vara anlagda. Tidigare har Nilsson sett två skåpbilar stå i brand. Och Nilsson har sina misstankar om vilka det är som tänder eld på bilar i området, han tror det är samma gäng som ställer till med problem utanför Visättra sportcenter där han själv arbetar.

– De är mellan 13 och 17 år, det är ungefär så gänget ser ut som hänger utanför sportcentret.

Och ungdomsgänget är välkänt. De har flera gånger ägnat sig åt skadegörelse i området, inte minst på sportcentret där Nilsson själv arbetar sedan tio år tillbaka.

– Det har varit inbrott, de har slängt in stora stenar, det har varit vandalisering. Det har varit mycket förstörelse.

– Vi har haft en omsättning om skadegörelse på 700 000 kronor.

Har polisen lyckats komma åt det här gänget?

– Vi har pratat med dem. Vi har mycket namn på killar. De har rätt bra koll.

Men det hjälper inte. Killarna är ute i frihet och en annan boende som är ute med hunden flikar in i samtalet. Han berättar att gänget är ute och springer på nätterna och vid något tillfälle har han själv sett när de kastar sten på en fritidsgård. De är uppgivna eftersom skadegörelsen fortsätter i området.

Nilsson har själv sin bil parkerad på en av de platser där det har brunnit vid sex tillfällen, bara i år.

– Det är jobbigt. Jag tror alla är oroliga här för att det ska brinna.

Han berättar att han helförsäkrat bilen och i övrigt är ”försäkrad upp till öronen”, men premien går upp år efter år. Ytterst är det han och grannarna som får betala för att ungdomsgänget tillåts fortsätta härja om nätterna.

– Det är skitjobbigt. Det är tragiskt, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag