Ungsvenskar kritiserar feminism på sociala medier – mottar hot och får inlägg borttagna av Instagram

Foto: Nataly Wright
  • Onsdag 15 aug 2018 2018-08-15
E-post 418

SVERIGE Instagram har blockerat möjligheten för kontot @argatjejertalar att publicera nya inlägg efter en postning om att utländska våldtäktsmän borde utvisas. Nu mottar Ungsvenskarna bakom kontot hot mot sig. 

Hilda Frick, utbildningspolitisk talesperson för Ungsvenskarna, Isabella Eliasson, kontaktperson för Ungsvenskarna Norrland, och Tove Wiberg, suppleant i Ungsvenskarnas nationella arbetsgrupp driver tillsammans instagramkontot @argatjejertalar som kritiserar modern feminism för att inte värna kvinnors intresse.

Kontot diskuterar frågor där de anser att modern feminism har gått vilse, som könsseparerade badtider, föräldraförsäkring och könskvotering. Hilda Frick berättar för Nyheter Idag att kontot endast varit uppe i en vecka innan ett inlägg blev bortplockat av Instagram.

– I fredags skulle vi posta ett inlägg om att vi tycker att man ska utvisa utländska våldtäktsmän och det låg uppe i två minuter och sen togs det bort. Nu har vi inte kunnat posta inlägg sedan dess och jag har försökt tre gånger om dagen. Vi har kontaktat Instagram utan att få något svar och vi har inte fått något mail eller någon information om varför man tog bort inlägget, berättar Hilda Frick för Nyheter Idag.

Frick berättar att hon har sett att andra som fått sina inlägg borttagna brukar få en motivering av Instagram om vilken regel man bryter men att de själva inte fått någon som helst information om nedtagningen.

Frick berättar att andra instagramkonton har uppmanat sina följare att anmäla deras konto, bland annat feministen @argtjej. De tre ungsvenskarna har även fått motta hot på sina privata instagramkonton. Frick berättar dock att trots alla påhopp och hot har majoriteten av responsen varit positiv.

Under onsdagsmorgonen den 15 augusti meddelar Hilda Frick att Instagram har hävt inläggsblocken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag