Unik Sentiomätning: Flest anser att Jimmie Åkesson vore bästa statsministern

SD-ledaren Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 21 jun 2018 2018-06-21
E-post 7750

SD-ledaren Jimmie Åkesson är den partiledare som flest svenskar vill se som statsminister. Absolut värst ser det ut för språkrören i Miljöpartiet, de har ens inte stöd av sina egna väljare. Och på frågan vem väljarna tror kommer avgå efter valet är det Stefan Löfven som sitter löst. – Det är helt naturligt resultat när Sverigedemokraterna är största parti, säger Sentios VD Arve Östgaard.

Socialdemokraternas kris fortsätter med oförminskad styrka. Trots högkonjunktur rasar regeringspartiet i opinionsmätningar och det ser inte bättre ut när väljarna får svara på vem de tror är den bästa statsministern. Där får SD-ledaren störst stöd av alla partiledare.

Det visar en unik Sentiomätning, på uppdrag av Nyheter Idag, där väljarna även svarat på frågan vem de tror kommer tvingas avgå inom en månad efter valet. Även det resultatet är en kalldusch för statsminister Löfven.


– Så stort är stödet för Jimmie Åkesson som statsminister
– Ta del av hela mätningen
– Siffrorna: Partiledare för partiledare
– Så många tror att Löfven tvingas avgå efter valet
– Och vad är det som händer med Ulf Kristersson och Moderaterna?

…det och mycket mer – bara för dig som är PLUS-medlem!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag