Universitets nya miljökampanj – Uppmanar studenter att kissa i duschen

Klimatsmart att kissa i duschen. Foto: Wikipedia
  • Torsdag 9 okt 2014 2014-10-09
E-post

ENGLAND Det brittiska University of East Anglia uppmanar skolans studenter att kissa i duschen för att spara på miljön. Om universitets alla studenter följer uppmaningen kan man spara 26 simbassänger med vatten om året, rapporterar den engelska tidningen Metro.

Det finns många sätt att spara pengar och spara på miljön. Man kan strunta i att koka havregröten på morgonen för att spara el, eller kan man välja att ha det konstant nedsläckt hemma för att spara en och annan kilowattimme per år. Nu kommer nästa klimatsmarta idé för hur man kan spara vatten.

Det brittiska universitetet ”University of East Anglia” driver en kampanj för att elever ska kissa i duschen, rapporterar den engelska tidningen Metro. Det framgår inte i artikeln exakt hur vattnet sparas, men vi utgår ifrån att man räknat på mängden vatten som går åt när man spolar i toaletten.

Idén kom från studenterna Debs Torr och Chris Dobson som avancerat till en final i en tävling om att komma på miljösmarta idéer.

– Föreställ dig hur stor skillnad det kan bli om vi kan få alla i East Anglia, eller till och med Storbritannien, att ändra sina morgonrutiner, förklarar Dobson enligt tidningsartikeln.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag