Uppdrag Granskning-journalist: ”Låt ungarna kriga för IS i Syrien så de får gratis bostad”

Journalisten Joakim Lamotte. Foto: Sebastian Lamotte
  • Onsdag 20 maj 2015 2015-05-20
E-post 1859

GÖTEBORG Nu ger sig Joakim Lamotte in i debatten om att hjälpa återvändande IS-terrorister med bostad. Hans presenterar en lösning på bostadsbristen – att skicka sina ungar att kriga i Syrien så de får gratis bostad när de återvänder. Det berättar han i en video på Facebook.

I en video som journalisten Joakim Lamotte laddat upp på Facebook filmar han sig själv och ungarna i skogen. Han hade precis läst om det nya förslaget, som klubbats igenom av den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm stad, där IS-krigare som återvänder till Sverige ska få hjälp med bostad.

– Jag har ju varit lite orolig för hur jag ska lösa bostadssituationen för mina barn i framtiden. Vissa curlingföräldrar sätter ju ungarna i bostadskö typ när de är nyfödda. Men det är ju rätt korkat. Varför göra det när man kan låta dem åka till Syrien och kriga för IS? Det är ju en mycket smartare idé, säger Lamotte i videon.

Sedan fortsätter han resonemanget om hur det hela ska gå till för att ungarna ska bli garanterade bostad, trots bostadsbristen i Sverige.

– Så skickar man dem till Irak eller Syrien och så får de skända några kvinnor, döda några otrogna och slakta några barn. Och sen när de kommer hem igen, då har de bostad här i Sverige. I Stockholm. Det är ju perfekt.

Vad gäller dem som redan flyr från IS förklarar Joakim ironiskt att det bara är att skita i dem. Istället understryker han det politiska förslaget om att hjälpa IS-krigare med bostäder.

– Skit i alla de som flyr ifrån IS, från Irak och Syrien. Strunta i dem. Strunta i att fixa bostad åt dem som fått sina familjer slaktade. Det är ju bättre att vi löser bostäder åt dem som begått de här brotten. Det tycker jag är bra. Så nu ska jag skicka mina barn till Syrien och Irak för att kriga för IS.

Nedan kan du se videon som Lamotte laddade upp på Facebook

Politiker vill hjälpa hemvändande IS-krigare med bostad i Stockholm. Jag skäms å deras vägnar. http://youtu.be/ZM8Y0xDKy7s

Posted by Joakim Lamotte on Wednesday, May 20, 2015

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag