Uppgift: Jagade skolbarn – blev misshandlad av flera gärningsmän

Ica i Perstorp där den utpekade mannen tidigare utsatts för ett mordförsök. Bild: Google streetview
  • Torsdag 23 sep 2021 2021-09-23
E-post

PERSTORP En man som skrämt och jagat skolelever och kvinnliga lärare i Perstorp har blivit misshandlad av flera gärningsmän, enligt uppgift till SVT. Den utpekade mannen har tidigare utsatts för ett mordförsök i Perstorp, där en källa säger till SVT att ett medborgargarde har bildats.

Sent på tisdagskvällen blev en man misshandlad av flera gärningsmän i Perstorp i Skåne. Misshandeln skedde utomhus och ett tillhygge ska ha använts. Ingen har gripits som misstänkt.

Enligt uppgift till SVT ska offret vara en man som tidigare har skrämt, jagat och ställt opassande frågor till elever och personal vid flera skolor i Perstorp. Skolorna har infört övervakning och bussturer för elever och polisanmält mannen, som enligt polisen inte bryter mot lagen.

Läs även: Trio åtalas för hemfridsbrott och grov misshandel – hyllas av lokalsamhället

– Det är inte olagligt att fråga ett barn vad de heter och hur gamla de är, men jag har full förståelse för att det är mycket obehagliga situationer. Men det gör det svårt för oss att ingripa, säger Alexandra Norén, kommunpolis i Perstorp till SVT.

Enligt SVT:s källa har det startat ett medborgargarde i Perstorp på grund av mannens beteende.

– Man tar lagen i egna händer, säger källan till SVT.

Mannen har tidigare utsatts för en allvarlig misshandel, som polisen rubricerar som ett mordförsök. Två män är häktade som misstänkta för mordförsöket som skedde utanför ingången till ICA i Perstorp.

– Min personal fick ta hand om honom i väntan på ambulans, berättar Per Eriksson som är butikschef på Ica i Perstorp för SVT.

Läs även: ”Vi börjar bygga upp ett medborgargarde”: Mats på Ekerö har fått nog av ungdomsgängets terror

Läs även: Försökte råna kvinnor – fick stryk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag