Uppgift: Misstänkt för barnvåldtäkten i Skellefteå misshandlas och hotas på ungdomshem

Genrebild. Foto: Filip Deblaere
  • Tisdag 18 okt 2022 2022-10-18
E-post

Den 15-åriga pojke som misstänks för grov våldtäkt och mordförsök på en 9-årig flicka i Skellefteå har utsatts för våld och hot på det ungdomshem där han vårdas, uppger hans föräldrar enligt SVT. Pojken ska ha utsatts efter att det framkom bland de andra ungdomarna vad han är misstänkt för.

Även pojken själv uppger att han utsatts för hot och våld av de andra ungdomarna på hemmet, och pojkens föräldrar vill att han flyttar hem igen. Statens Institutionsstyrelse vill inte kommentera det enskilda fallet.

Det var den 9 juli i år som flickan attackerades på Morö Backe i Skellefteå. Hon våldtogs, ströps och misshandlades med slag, sparkar och tillhyggen. Misshandeln var så allvarlig att flickan kommer få bestående men.

Den misstänkte pojken betraktades först som under 15 år gammal, vilket hade inneburit att han inte hade kunnat åtalas för dådet. Det framkom emellertid senare att han är 15 år gammal och därmed straffmyndig.

Polismyndigheten upptäckte snabbt att en hotbild växte fram mot både pojken och hans familj lokalt med våldshot och dödshot på sociala medier.

– Det är en händelse som upprört. Det är för hans säkerhet han hålls på hemlig ort. Hot riktas mot honom, det är bara att se på vissa sociala medier, sade Lars Westermark, polisområdeschef i Skellefteå, till SVT.

Pojkens familj har flyttat från Skellefteå och pojken omhändertogs med stöd av LVU för att vårdas på ett ungdomshem.

Läs även: Misstänkt för barnvåldtäkt i Skellefteå är 15 – kan åtalas

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag