Uppgift: Nio gripna vid terrortillslag mot asylboende i Boliden

Inte bara Mutar Muhanna Majid har gripits i Boliden, utan även fler personer ska ha tagits omhand av polis, uppger lokalmedier.
  • Torsdag 19 Nov 2015 2015-11-19
E-post 3972

BOLIDEN Nio personer uppges ha gripits i samband med ett terrortillslag mot ett asylboende i Boliden i Västerbotten ikväll. Polisen är dock förtegen och vill inte kommentera uppgifterna. – Nej, jag vill inte göra det, säger polisens presstalesman Peder Jonsson till Nyheter Idag.

Uppgifterna om att nio personer gripits kommer från norran.se som talat med ett vittne på platsen. Enligt vittnet, som är anonymt, har tre personer gripits i ett trapphus, minst två i ett annat trapphus och fyra personer i ytterligare ett tredje trapphus.

Trapphusen tillhör en fastighet som Migrationsverket disponerar för att erbjuda boenden åt migranter som söker asyl i Sverige på flykt undan krig och fattigdom.

Men polisen i Västerbotten vill inte kommentera uppgifterna när Nyheter Idag ringer upp.

– Vid den insatsen har polismyndigheten biträtt säkerhetspolisen, så alla frågor om insatsen får du ställa till säkerhetspolisen, säger polisens presstalesman Peder Jonsson till Nyheter Idag.

Men du kan inte kommentera det här om nio gripanden?

– Nej, jag vill inte göra det, det är säkerhetspolisen som svarar på de frågorna.

Säkerhetspolisens presstalesman Fredrik Milder säger till Nyheter Idag att han inte har några uppgifter om antal personer som gripits i samband med razzian mot asylboendet.

– Det är ingen information jag har, säger han.

Enligt Peder Jonsson har ingen polisman skadats vid polisinsatsen.

En av dem som greps vid polisinsatsen är den sedan i förrgår jagade jihadisten Mutar Muhanna Majid, som har irakisk invandrarbakgrund. Han är misstänkt för att ha förberett ett terrordåd i Sverige.

Se även:
Säpo bekräftar: Asylsökande IS-terrorister får stanna i Sverige – Dussintals varje år

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag