Uppgift: Rånare knivskars till döds

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 22 feb 2023 2023-02-22
E-post

En man blev knivskuren till döds och en annan man blev skadad på tisdag eftermiddag i centrala Malmö. Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska den avlidna personen ha deltagit i ett rån som gick snett.

Det var vid 14-tiden på tisdag eftermiddag som en svårt skadad man påträffades utomhus på Baltzargatan i centrala Malmö. En annan skadad man hittades kort därefter i närheten av platsen inomhus.

– Jag såg en person som ropade att han behövde hjälp till sin kompis. På marken låg ytterligare en person, uppger en person som befann sig på platsen.

Läs även: Uppgifter: Två maskerade personer dödades – bröt sig in i bostad

Fyra personer har anhållits efter händelsen. Av dem är två skäligen misstänkta för mord och försök till mord, medan en person är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt rån, och en fjärde skäligen misstänkt för medhjälp till grovt rån.

Enligt Sydsvenskans uppgifter ska den ihjälskurne mannen och hans kumpaner kommit till platsen iklädda byggarbetarkläder i syfte att begå ett rån.

Mannen som avled har nyligen släppt från ett fängelsestraff för vapen- och narkotikabrott, enligt Sydsvenskan.

Läs även: Beväpnad kund ingrep i rån – rånare och biträde döda efter eldstrid

Läs även: Försökte råna kvinnor – fick stryk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag