Uppgift: Skyttar förföljde ambulans efter mordförsök

Genrebild. Foto: Hangsna/CC BY-SA 4.0
  • Lördag 12 jun 2021 2021-06-12
E-post 309

JAKOBSBERG Den ambulans som förde en skjuten gängledare till sjukhus ska ha förföljts av misstänkta gärningsmän, enligt uppgift till Expressen. Polisen bevakade Karolinska sjukhuset under fredagskvällen.

En man sköts i ryggen vid en bensinmack i Jakobsberg på fredag kväll. Polisen fick larm om skottlossning vid 20.42. Mannen, som är i 25-årsåldern, var vaken och talbar när han fördes till sjukhus i ambulans enligt polis.

– Vi får in larm om att en person ska vara skadad i Jakobsberg. Vi är på plats med en ganska stor resurs och även helikopter. Det finns uppgift om att flera personer ska ha lämnat platsen, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen, till Expressen.

Läs även: Man skjuten i Uppsala under natten

En svart bil med misstänkta gärningsmän sätts i samband med skjutningen, och enligt uppgift till Expressen misstänks gärningsmännen ha följt efter ambulansen till sjukhus.

Polisen ska ha spärrat av vid Karolinska sjukhuset då man fruktade att gärningsmännen skulle göra ett nytt försök, enligt Expressens uppgifter.

– Vi vidtog lite försiktighetsåtgärder i början. Nu har det lugnat ner sig, men vi är kvar med en patrull och bevakar, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid Stockholmspolisen, till Expressen vid halv två-tiden på natten.

Den skjutna mannen ska enligt Expressen uppgifter vara ledare för ett kriminellt nätverk i Jakobsberg. Mannen ska ha varit en av 60 kriminella som bevakades av polisen i Stockholm under ”Operation Rimfrost” 2019, och släpptes nyligen från fängelse efter att han avtjänat ett straff.

Läs även: Uppgift: Polisen skyddade misstänkt mördare från lynchmobb – avlossade varningsskott

Läs även: Polishat när demonstranter blockerade entré till sjukhus

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag