Uppgift: Här är bilden på svärdmannen

Den här bilden cirkulerar just nu på internet och sägs vara tagen på gärningsmannen minuter innan det blodiga dådet.
  • Torsdag 22 okt 2015 2015-10-22
E-post 167

TROLLHÄTTAN En bild som just nu sprids i sociala medier påstås föreställa den man som idag på förmiddagen gick till attack med ett svärd på skolan Kronan i Trollhättan.

Enligt SVT, som hänvisar till uppgifter från elever som blev vittnen till svärddådet, hade mannen en Star Wars-mask på sig.

En elev på skolan berättar att han först trodde att det var något slags skämt. Gärningsmannen hade mask, svarta kläder och ett långt svärd och flera av eleverna ville ta kort med mannen och känna på svärdet, uppger det statliga mediebolaget.

Någon gång efter det ska mannen ha gått till attack mot såväl lärare som elever på skolan. En lärare höggs ihjäl medan en annan lärare skadades svårt. Ett par elever på skolan, två pojkar som är 11 respektive 15 år gamla, fick enligt NU-sjukvården stickskador och är även de svårt skadade.

När polis anlände till platsen sköt de gärningsmannen och han, liksom den skadade läraren och de två skadade eleverna, vårdas just nu på sjukhuset Näl i Trollhättan för sina skador.

Det är ännu okänt vem gärningsmannen är och vad han haft för motiv till dådet. Polisen gick kvart i två ut med uppgifter om att den misstänkte gärningsmannen är 21 år gammal och hemmahörande i Trollhättan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag