Uppgift: SVT-skådespelare gripen efter bomb

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 6 nov 2023 2023-11-06
E-post 0

Två personer, av vilka den ena är en skådespelare som är aktuell med en roll för SVT, greps som misstänka efter att en termosbomb hittades utanför en bostad i Södertälje, uppger Aftonbladet.

Det var vid 03-tiden under natten till lördagen som polisen larmades till ett radhusområde i Södertälje med anledning av ett misstänkt farligt föremål.

Enligt uppgift till Aftonbladet hade en termos fylld med sprängmedel hittats vid bostaden. En övervakningskamera ska ha upptäckt rörelse vilket fått husägaren att larma polisen.

Ett spår i utredningen är det finns en hotbild mot en person med koppling till adressen. Bland annat misstänker polisen att målsägaren ska ha utsatts för någon form av utpressning.

På lördagsmorgonen greps två personer misstänkta för inblandning i händelsen. Den ena misstänkta mannen är en skådespelare som är aktuell i en produktion för SVT, enligt Aftonbladets uppgifter.

Redan innan han medverkade i produktionen hade den misstänkta mannen dömts för flera brott, bland annat trafikbrott och ekonomisk brottslighet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag