Uppgift: Tre minderåriga gripna efter att man sköts inför fru och barn

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 25 apr 2022 2022-04-25
E-post 951

Tre personer har gripits som misstänkta för rånförsöket i en bostad i Västerås där en man sköts inför fru och barn. Enligt uppgift till Aftonbladet är samtliga gripna yngre än 18 år. 

Det var på lördagskvällen som en man i 30-årsåldern utsattes för ett rånförsök i sin villa i Västerås. Rånarna ska ha varit ute efter mannens klocka och mannen träffades i benet när flera skott avlossades under rånförsöket.

Mannen, var fru och barn var hemma och bevittnade delar av händelseförloppet, togs till sjukhus med icke livshotande skador.

Polisen inledde en förundersökning om grovt vapenbrott och försök till grovt rån alternativt grov misshandel. På söndag kväll greps tre personer i ärendet.

– De är misstänkta för inblandning i rånförsöket och anhölls under kvällen av jouråklagare, säger Niklas Blank, stationsbefäl vid polisen i Västerås, till Aftonbladet.

Läs även: Uppgift: Man skjuten i hemmet framför fru och barn under misslyckat klockrån

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag