Uppgifter: Fångade och våldtog kvinna i hennes eget hem: ”Påstod sig själv komma från Jamaica”

Genrebild.
  • Onsdag 10 jul 2019 2019-07-10
E-post 2231

STOCKHOLM Polisen kallades till stadsdelen Rågsved söder om Stockholm i lördags efter larm om att en kvinna våldtagits. En man ska ha tagit kvinnan tillfånga och under knivhot fört in kvinnan i hennes bostad där hon våldtas. – Det finns ingen misstänkt än så länge, vi arbetar med att förhöra vittnen och titta på övervakningskameror som finns i området, säger förundersökningsledare Anna Nilsson.

Enligt polis ska våldtäkten ha skett någongång vid tvåtiden.

– Vi larmades till plats av brottsoffret och patruller var på plats rätt fort, säger Anna Nilsson, förundersökningsledare som bekräftar att en anmälan om våldtäkt har upprättats och en förundersökning är inledd.

Våldtäkten ska ha skett i ett lägenhetshus nära förskolan Skogsgläntan i Rågsved.

En anhörig till kvinnan har skrivit om det inträffade på sociala medier.

”Något fruktansvärt som jag aldrig trodde någon i min närhet skulle utsättas för eller någon människa ska behöva utsättas för har hänt.
Jag ber om eran hjälp att försöka hitta denna man”, skriver den anhöriga.

Hon beskriver hur våldtäktsmannen hade tagit samma nattbuss som kvinnan till Rågsved, gått av vid samma hållplats och förföljt henne hem.

”När hon öppnar porten hem inser hon att hon har denna man bakom sig. Han tar sig in i porten och drar en kniv mot hennes hals. Tar med henne ut till skogen bredvid. Mannen frågar om någon är i deras hem. Han tar med henne tillbaka hem. Under vägen fram till porten håller han en plastpåse för hennes huvud. Väl inne tar han med henne till deras gästrum och våldtar henne där inne. När han är klar lämnar han lägenheten. Hon springer och låser och ser sedan i fönstret hur denna man springer mot Rågsved centrum.”

En detaljerad beskrivning av den misstänkte ges också i inlägget.

  • Lång, smal
  • Mörkhyad och påstod sig själv komma från Jamaica
  • Mössa som gick nedanför ögonbrynen, mörk färg på mössan.
  • Svarta Adidasbyxor
  • Svart hoodie
  • Pratade engelska
  • Våldtäkten ska ha skett vid 03-tiden (enligt polisen var det vid 02-tiden)

Polisen har ingen misstänkt för det brottet. Man genomför vittnesförhör och går igenom filmer från övervakningskameror som finns i området.

Tips och vittnesmål lämnas till 114 14 eller polisen.se.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag