Uppgifter: Högstadieelever pistolrånade på kläder vid skola i Borlänge

Gylle skola, Borlänge Foto: Borlänge kommun/Google Maps
  • Fredag 12 feb 2021 2021-02-12
E-post 3806

BORLÄNGE Vid lunchtid på torsdagen blev flera elever rånade när de var på väg till Gylle skola i Borlänge. Enligt uppgifter till Nyheter Idag blev brottsoffren – som är i 14-15-årsåldern – av med kläder och andra värdesaker.

Klockan 11.45 på torsdagen larmades polisen om ett rån i närheten av Gylle skola i södra Borlänge. En stor polisinsats med runt ett halvdussin polisbilar sattes in.

– Det finns inte så mycket information jag kan ge ut då det pågår en förundersökning, säger polisens presstalesperson som berättar att det är två brottsoffer och att brottsrubriceringen är rån.

Enligt uppgifter till Nyheter Idag blev elever på skolan rånade när de gick från busshållplatsen till skolan. Förövare dök upp och ska ha utsatt eleverna för pistolhot enligt Nyheter Idags källor och tvingat av dem kläder och andra värdesaker.

Daniel Lönn är sekreterare för Sverigedemokraterna i Dalarna och lokalpolitiker i Borlänge. Han reagerar starkt på uppgifterna om rånet men menar att det inte handlar om en isolerad händelse i Borlänge.

– De skolungdomar jag har kontakt med känner av en utbredd otrygghet vid bland annat transport mellan hemmet och skolan.

Vad är lösningen?

– Lösningen är knappast kort och koncis, utan kräver insatser från såväl statligt som kommunalt håll. Markant ökade straff, borttagning av straffrabatten och fler utvisningar. Från kommunalt håll måste vi bland annat säkra en trygg transport för våra ungdomar, genom fler övervakningskameror och ordningsvakter.

Bli prenumerant

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag