Uppgifter i Expressen sågas av riksdagsledamot: ”Ingen koppling till verkligheten alls”

Uppgifterna i Expressen stämmer inte, säger Jan Ericsson (M) som själv närvarade på mötet.
  • Onsdag 31 maj 2017 2017-05-31
E-post 11

STOCKHOLM ”Stenhård kritik mot Anna Kinberg Batra på M-mötet i riksdagen”, slår Expressen fast i en artikel som handlar om Moderaternas gruppmöte i riksdagen på tisdagen. ”Det är helt uppdiktat”, säger riksdagsledamoten Jan Ericson (M), som själv var på mötet, till Nyheter Idag. Och interna källor inom Moderaterna ger Ericson rätt.

En artikel i konkurrenten Expressen slår fast att Anna Kinberg Batra mötte hård kritik på ett gruppmöte i riksdagen i tisdags. Men uppgifterna i den artikeln ifrågasätts skarpt av riksdagsledamoten Jan Ericson (M) som själv närvarade på mötet. Han säger att dels nämndes inte Anna Kinberg Batra över huvud taget och än mindre riktades kritik mot henne.

– Det var ingen som framförde kritik mot Anna alls, eller nämnde hennes namn på mötet. Vi pratade om andra saker, säger Ericson till Nyheter Idag.

Expressen skriver även att det ifrågasatts varför varken Kinberg Batra, partisekreteraren, gruppledaren eller förste vice gruppledaren var på plats. Även detta påstående menar Ericsson är helt taget ur luften.

– Det stod i Expressen att det var kritik mot att inte gruppledningen var på plats. Det fanns ingen diskussion om det, det fanns inte någon som med ett ord nämnde det över huvud taget. Det är helt uppdiktat.

Kan du berätta vad som sades på det här mötet?

– Jag har en hederskodex att aldrig berätta något om vad som händer på våra gruppmöten, vad vi pratar om eller något sånt. Men när det är en sådan här uppenbar felaktighet, då måste jag tala om det. Det känns inte kul när någon hittar på något som inte har någon koppling till verkligheten alls.

Ericson medger att snacket går i partiet om hur framtiden kommer se ut för nuvarande partiledare Anna Kinberg Batra, inte minst då det spekuleras öppet i medier om hon kommer kunna sitta kvar. Det han vill poängtera är att det sprids en bild om gruppmötet som han inte alls känner igen sig i.

– Det är klart att alla läser och tittar, det finns säkert en massa åsikter. Det är helt uppenbart att det finns kritiska röster ute i landet, det är bara att läsa innantill vad folk säger. Det är en helt annan diskussion, jag avstår från att spekulera vart det leder och så vidare. Däremot vill jag markera vad som är sant, rätt och riktigt om vad som sades på gruppmötet.

Tror du Kinberg Batra kommer sitta kvar som partiledare?

– Då får du samma svar som alla andra får, jag spekulerar inte i det. Jag tycker inte det är sjysst att spekulera i en sådan sak. För min del kommer jag alltid att backa upp en demokratiskt vald partiledare.

Vad tror du krävs för att Moderaterna ska öka i opinionen?

– Jag tror att det handlar väldigt mycket om att få en diskussion om de politiska frågorna. Det har varit väldigt mycket spelteori om vem som ska styra med vem. Vi vill prata politik, att vi har bättre politik än regeringen. När de frågorna kommer upp på bordet, då kommer vi växa oss starkare.

Nyheter Idag har även talat med fler moderata riksdagsledamöter och de ger stöd Ericsons beskrivning av vad som egentligen sades på gruppmötet, eller rättare sagt, inte sades.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag