Uppgifter: Iransk politiker med coronavirus död – myndigheter förnekar

Foto: Public Domain
  • Söndag 1 mar 2020 2020-03-01
E-post

IRAN Den nyvalde parlamentsledamoten Mohammad Ali Ramazani Dastak avled häromdagen. Enligt tidigare uppgifter i iransk media hade han diagnosticerats med coronaviruset. Iranska myndigheter förnekar däremot att Ramazani Dastak hade coronaviruset utan hävdar att dödsorsaken var influensa och lunginflammation, enligt brittiska Independent

Utanför Kina är Iran det land där coronaviruset slagit till hårdast. 593 konstaterade fall och 43 avlidna är de officiella siffrorna i Iran på morgonen den 1 mars.

I lördags, den 29 februari, avled politikern Mohammad Ali Ramazani Dastak. Han hade nyligen valts in för partiet Astana Ashrafieh i det ickedemokratiska parlamentsvalet i Iran (bara kandidater godkända av Väktarrådet tillåts ställa upp).

I iransk media har det tidigare framkommit uppgifter om att Mohammad Ali Ramazani Dastak var en av fem parlamentsledamöter som diagnosticerats med coronaviruset. Enligt ISNA, en halvofficiell iransk nyhetsbyrå, dog politikern av influensa och lunginflammation (”pulmonary disease”) i sviterna från Iran-Irak-kriget.

Uppgifterna om att Mohammad Ali Ramazani Dastak testat positivt för coronaviruset förnekas av iranska myndigheter, uppger Independent.

Följ utvecklingen av coronaviruset på Johns Hopkins interaktiva karta här.

Bli prenumerant

Tycker du att det behövs ett alternativ till Public Service, till de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag