Uppgifter: Man försökte köra ihjäl människor vid Stortorget i Östersund

Foto: Google
  • Onsdag 14 aug 2019 2019-08-14
E-post 726

ÖSTERSUND En man är anhållen misstänkt för förberedelse till mord efter att ha kört med en bil vid Stortorget i Östersund vid elvatiden på onsdagen. I mannens bil har polisen hittat föremål som tillsammans med bland annat vittnesuppgifter ligger till grund för misstankarna om mordförberedelse. Enligt uppgifter till Nyheter Idag har Östersunds högsta politiska ledning informerats om händelsen.

Polisen kallades vid elvatiden till centrala Östersund, nära Stortorget, av människor som sett en man med en bil som ”betedde sig konstigt”, enligt Marcus Noterius, TV4:s reporter i Östersund.

När polisbilar kom till platsen lyckades man tvinga bilen att stanna. Enligt uppgifter till Nyheter Idag hade bilen då kört in i en stenblomlåda på Samuel Permansgatan ett tiotal meter nedanför Stortorget.

I samband med gripandet hittade polis föremål i mannens bil. Vad det är man hittat ville inte polisen berätta under onsdagskvällen men uppger att det delvis är orsaken till att det hela betraktas som försök till mord.

Även om mannen greps på förmiddagen var det först på kvällen, vid 20.50, som polisen gick ut med information på sin hemsida om det inträffade.

Nyheter Idag har kontaktat polisen under onsdagskvällen för att få mer information om den anhållne mannens ålder och nationalitet. Men inga sådana uppgifter har polisen lämnat ut. På sin hemsida hänvisar polisen till att förundersökningssekretess.

Under onsdagen har högsta politiska ledningen i Östersund informerats om det inträffade.

Polisen uppger att ytterligare information kommer att ges under torsdagsmorgonen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag