Uppgifter: Männen skrek ”Allahu Akbar” och skar halsen av prästen

De två knivbeväpnade männen skrek "Allahu Akbar" då de skar halsen av prästen enligt uppgifter i flera medier. Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 26 jul 2016 2016-07-26
E-post

FRANKRIKE De två knivbeväpnade männen skrek ”Allahu Akbar” i samband med att de dödade den katolske prästen, enligt medieuppgifter. Frankrikes president Francois Hollande beskriver händelsen som ännu ett terrordåd som skakar Frankrike och Europa.

De två männen som under förmiddagen stormat en katolsk kyrka i franska Rouen skrek ”Allahu Akbar” i samband med att de skar halsen av den 84-åriga prästen Jacques Hamel. Strax därefter neutraliserades de två förövarna av fransk polis. Detta rapporterar brittiska Daily Star, men även den brittiska tidningen The Mirror.

Prästen, två nunnor och två kyrkobesökare hölls som gisslan av de två knivbeväpnade männen. En tredje nunna skall ha lyckats fly och larmat polis. Förutom prästen, som dog i dramat, har ytterligare en person skadats allvarligt.

– Jag skulle gå ut för att handla då polisen skrek åt mig att gå raka vägen hem och barrikadera dörren, berättar ett vittne för franska MetroNews.

– Det var stor oro, polisen var beväpnade och bar skottsäkra västar.

Frankrikes president Francois Hollande nämnde terrorstaten IS i ett tal och beskriver dådet som att det var en terrorattack.

– Vi står inför en grupp – Daesh – som har förklarat krig och vi måste utkämpa detta krig med alla till buds stående medel, sade den franska presidenten.

– Vad dessa terrorister vill är att splittra oss.

Nyligen inträffade ett dåd i den franska staden Nice där en ensam gärningsman körde med en lastbil längs strandpromenaden och dödade ett stort antal människor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag