Uppgifter: Johansson och Strandhäll har inlett kärleksrelation

Foto: Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0/Nyheter Idag
  • Onsdag 1 jul 2020 2020-07-01
E-post 1896

VISBY Migrationsminister Morgan Johansson och förre socialministern Annika Strandhäll, båda socialdemokrater, är ihop och umgås på Gotland, något som Aftonbladet var först att berätta om. Även Nyheter Idag har tagit del av samma uppgifter från flera olika källor.

Enligt källor till Aftonbladet i regeringskansliet har Johansson och Strandhäll inlett en kärleksrelation efter att ha varit vänner en längre tid. Paret befinner sig för tillfället på Gotland och har synts till i Visby enligt uppgifter till Nyheter Idag. Något som även Aftonbladets källor bekräftar.

Morgan Johansson har varit justitieminister i Stefan Löfvens regering sedan 2014. Sedan 2019 är han även migrationsminister. För tillfället pågår förhandlingar om en migrationspolitisk uppgörelse. Socialdemokraterna har satt Rikard Larsson som företrädare och inte Morgan Johansson.

Annika Strandhäll har varit både socialförsäkringsminister och socialminister men lämnade regeringen i fjol efter att hennes sambo tog livet av sig. I dag är hon riksdagsledamot för S och taleskvinna inom jämställdhetsfrågor.

Morgan Johanssons pressekreterare Adriana Haxhimustafa vill inte lämna några kommentarer till Aftonbladet om hennes chefs relation till Annika Strandhäll.

– Vi kommenterar inte våra företrädares privatliv, säger hon.

Nyheter Idag söker också Morgan Johansson via pressekreterare för en kommentar.

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag