Uppgifter: Nakna män sprang på taket i knivdramat i Kristianstad

Foto: Ian Fernheden / Christianstads Kuriren
  • Måndag 12 aug 2019 2019-08-12
E-post 459

Uppgifter till både Nyheter Idag och till Aftonbladet säger att två nakna män sprungit på ett tak i samband med ett knivdrama i centrala Kristianstad. Personer på plats uppger att en av de inblandade kommer från Syrien.

Under förmiddagen inträffade någon form av våldsbrott i Kristianstad, något Nyheter Idag tidigare rapporterat om. De första uppgifterna gör gällande att flera personer har fått föras till sjukhus och att även en polis skadats.

Nya uppgifter som Nyheter Idag tagit del av, men som även Aftonbladet återger, säger att två nakna män har sprungit på ett tak där i vart fall en av männen varit beväpnad med kniv.

Den lokala internetpublikationen Christianstads Kuriren rapporterar att det finns uppgifter om att en av männen kommer från Syrien. Nyheter Idag har talat med Ian Fernheden som står bakom publikationen.

– Det förekommer uppgifter som går åt lite olika håll. Vad som verkar hyfsat säkert är att en kniv eller någon form av stickvapen har varit inblandat, säger han.

Polisman fick föras till sjukhus

Flera uppgifter gör även gällande att det har förekommit tumult såväl inomhus som ute på J H Dahlsgatan. I dramat ska även en polisman blivit skadad och förts till sjukhus.

Bilder från platsen visar på en stor polisnärvaro och att delar av J H Dahlsgatan är avspärrad. När Nyheter Idag tidigare talade med polisens presstalesman Patric Fors är han kortfattad.

– Vi är fortfarande på plats och samlar in vittnesuppgifter för att försöka få en klar bild av vad som har hänt, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag