Uppgifter: Polisen avvärjde två mord i Rävkriget under helgen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 8 nov 2023 2023-11-08
E-post

Polisen misstänker att man avbrutit två olika mordplaner under två olika gripanden i Stockholmstrakten på lördagen, rapporterar Aftonbladet.

I det ena fallet ska polisen ha fått ett tips från en person som sett ett gäng ungdomar och ”fått en dålig magkänsla” enligt Aftonbladets uppgifter.

När polisen kom till platsen ska det ha utbrutit ett tumult när de misstänkta ungdomarna sprang åt olika håll medan poliser jagade efter, enligt uppgifter från vittnen.

– Killarna har inte känt till området bra vilket har gjort att de har sprungit runt som yra höns när polisen kom. En kille tappade en skarpladdad pistol under en springjakt, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska de misstänkta personerna ha rest från andra delar av Sverige för att mörda en person i det kriminella nätverket Zorba. Tillslaget skedde i Upplands Väsby och händelsen ska kopplas till nätverket Foxtrot.

På tisdagen meddelade Åklagarmyndigheten att fyra personer häktats som misstänkta i ärendet. Det handlar om tre män och en kvinna som misstänks för grovt vapenbrott. De häktade är 18, 19, 20 samt 30 år. Flera av dem förekommer sedan tidigare i belastningsregistret.

– Jag begärde dem häktade för förberedelse till mord och medhjälp till förberedelse till mord. Det presenterades i rätten som fann att det inte uppnådde sannolika skäl, säger åklagaren Jeanette Ahle till Aftonbladet.

På lördag kväll grep polisen även två 14-åringar på ett hotell utanför Stockholm som misstänkta för en annan mordplan som kopplas till nätverket Foxtrot.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska polisen fått upp ögonen för pojkarna när en av dem poserade med en pistol på ett tåg på väg till Stockholm.

14-åringarna ska ha varit på rymmen när de greps, och på hotellrummet påträffade polisen ett automatvapen och flera pistoler.

I en av 14-åringarnas telefoner ska det ha funnits information om en mordbeställning från Rawa Majids sida i den pågående konflikten inom Foxtrot, skriver Aftonbladet.

Läs även: Räv-rappare greps i Tunisien

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag