Uppgifter: Polisen letade efter beväpnade personer på sjukhuset

Polisen letade efter beväpnade personer inne på sjukhuset. Foto: Adrian
  • Måndag 3 okt 2016 2016-10-03
E-post 149

MALMÖ I samband med skottlossningen på Censorsgatan i Malmö, där en person sköts till döds, pågick även en större polisinsats vid akutmottagningen på Sjukhuset. Nu berättar tidningen Sydsvenskan att polisens närvaro var en del i att eftersöka beväpnade personer inne på sjukhuset, enligt uppgifter till tidningen.

I den dramatiska skottlossningen som inträffade på Censorsgatan i Malmö träffades fyra personer där samtliga fick föras till sjukhus. En av personerna träffades så illa att han senare avled av sina skador. Förutom att polisen arbetade med en stor insats på platsen för skottlossningen kom även akutmottagningen på sjukhuset Sus i Malmö att spärras av.

Bilder från platsen visade att flera polisbilar stod utanför entrén, men uppgifterna var knapphändiga om polisens arbete. Nu berättar tidningen Sydsvenskan att enligt uppgifter ska polisen ha letat efter beväpnade personer inne på sjukhuset.

– Vi var på plats och genomförde en kontroll med anledning av uppgifter vi hade fått in. Vi var där med ett flertal resurser, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral till tidningen.

Men Sydsvenskans uppgift om att det var beväpnade personer är inget som Persson vill bekräfta.

– Jag vill varken bekräfta eller dementera det, säger han.

Sydsvenskan berättar de beväpnade personerna som misstänks ha befunnit sig på sjukhuset ska ha varit där för att skydda de personer som tagits in för vård. Händelsen på Censorsgatan har kopplingar till tidigare mord i Malmö.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag