Uppgifter: Skråmo är död

Bild: Skärmdump Vimeo
  • Torsdag 14 mar 2019 2019-03-14
E-post 12748

SYRIEN Uppgifter gör under torsdagen gällande att den svensk-norska terroristledaren Michael Skråmo har avlidit. Enligt Jesper Söder ska Skråmo ha varit sårad men nu avlidit som en följd av sina skador.  

ITV skriver att Skråmos familj på torsdagen fick beskedet att Skråmo dött under slaget om Baghouz, IS sista fäste i Syrien. Enligt tidigare uppgifter ska Skråmo ha tillfångatagits levande.

Jesper Söder, som slagits mot IS i Syrien, skriver på Facebook att Skråmo var skadad, och att han nu har avlidit som en följd av sina skador.

Michael Skråmo har varit den mest framträdande av de IS-terrorister från Sverige som stridit i Syrien, och har både rekryterat terror-resenärer i Göteborg och gjort propaganda för IS på sociala medier.

Skråmo var norsk medborgare men växte upp i Sverige, och har varit aktiv i den svenska islamistiska miljön. Norska säkerhetspolisen har tidigare sagt att man är intresserad av att få Skråmo utlämnad till Norge och åtalad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag