Uppgifter: Syrier med svärd högg ihjäl man på öppen gata

Genrebild. Foto: Flickr
  • Fredag 2 aug 2019 2019-08-02
E-post 318

STUTTGART En 28-årig man misstänks ha huggit ihjäl en 36-åring på öppen gata i den tyska staden Stuttgart. Mordvapnet beskrivs som ett svärd, och polisen har uppgett att den misstänkte är syrisk medborgare.

Det var på onsdagen som en 36-årig man höggs ihjäl i ett område i södra Stuttgart med vad som beskrivs ha varit ett svärd, rapporterar Deutsche Welle. Incidenten ska ha skett under en dispyt av något slag och offret var en ”tysk kazak”.

Den misstänkte 28-åringen flydde på cykel men kunde senare gripas av polis. Enligt myndigheterna kände han offret och polisen har sagt att han är en syrisk medborgare som har bott i Tyskland sedan 2015. Det råder dock oklarhet kring detta och tidningen Bild rapporterar att det kan röra sig om en palestinier som har antagit en falsk identitet.

En del vittnen ska ha filmat attacken och lagt upp bilderna på nätet – något som är olagligt i Tyskland och även det ska utredas av polisen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag