Uppsala drar in på äldrevården – 87-årige Nisse blir utan bingo

  • Onsdag 14 Nov 2018 2018-11-14
E-post 805

UPPSALA Kommunen ska ta över driften för ett privat omsorgsboende i Rasbo och skära ner på verksamheten. För 87-årige Nisse Johansson innebär det att han inte längre är välkommen på bingo efter att i tio år ha varit en flitig besökare.

Samtidigt som Uppsala kommun gör en miljonsatsning på boende för afghanska män, något som Nyheter Idag tidigare har berättat om, så skärs det ner inom äldreomsorgen.

Läs även: Uppsala kommun miljonsatsar på boende för afghanska män

Efter att Uppsala kommun tar över driften vid vård- och omsorgsboendet Vigmund i Rasbo utanför Uppsala, som tidigare drivits av privat utförare, kommer verksamheten att dras ner, uppger SVT Nyheter.

På äldreboendet har tidigare funnits avtal om fyra platser i dagverksamheten som varit öppna även för åldringar som inte bor där, men dessa platser ska nu försvinna.

– Det blev naturligt att se över detta avtal nu. Vi måste se över resurserna vi har. Samtidigt som det inte har varit fullbelagt där ute har vi haft tomma platser i Uppsala, säger Jesper Kyrk, avdelningschef avtal och marknad, vid Uppsala kommun, till SVT Nyheter.

En av de drabbade är 87-åriga Nisse Johansson som under tio års tid ofta besökt hemmets bingo på måndagar och onsdagar.

– Jag bor bara 60 meter från hemmet och jag tycker det har varit bra att gå dit i veckorna: för motionen och sällskapet, säger Nisse.

Enligt Nisse har kommunen nu sagt att han får bege sig in i Uppsala om han vill fortsätta spela bingo, en resa på nästan 2 mil.

Kommunen kan inte svara på vad en enskild plats kostar och  det ska inte vara aktuellt att behålla endast en plats så Nisse kan stanna på bingon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag