USA överväger att skicka soldater till Syrien

Foto: Pentagon
  • Onsdag 28 okt 2015 2015-10-28
E-post 37

SYRIEN Den amerikanska regeringen överväger att skicka specialförband till Syrien. Det rapporterar Reuters idag.

Planen är att specialförbanden ska slåss mot Islamiska staten tillsammans med de syriska rebellerna. USA har tidigare beväpnat och tränat syriska rebeller, men för första gången överväger nu regeringen att skicka amerikansk trupp för att delta i och koordinera rebellernas attacker.

Regeringen i USA är pressad av händelseutvecklingen i Mellanöstern där ISIS gjort framsteg i Irak, men även av att Ryssland skickat stridsflyg till Syrien. Ryska stridsflyg har under hösten bombat rebellgrupper i Syrien som helt eller delvis backas upp av västvärlden. Motiveringen till attackerna är att flera av rebellgrupperna är islamistiska och några av dem är terrorstämplade.

Om amerikanska marktrupper sätts in i Syrien, om än i begränsad skala, kan det komma att leda till att amerikanska och ryska soldater befinner sig på varsin sida i en väpnad konflikt. Risken finns då att soldater från de båda militära supermakterna hamnar i strid mot varandra.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag