USA:s ambassad i Stockholm går ut med terrorvarning

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 5 maj 2018 2018-05-05
E-post 1606

STOCKHOLM USA:s ambassad i Stockholm har gått ut med en säkerhetsvarning på grund av rädsla för terrorism: ”USA:s regering är fortfarande bekymrade över att terrorister avser att slå till mot amerikanska medborgare, inklusive barn”, skriver ambassaden i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Flera terrorgripanden gjordes på Valborgsmässoafton på olika adresser i norra Sverige och i Stockholmsområdet. Tre personer har häktats misstänkta för terroristbrott.

Nu går USA:s ambassad i Stockholm ut med en säkerhetsvarning på sin hemsida.

”USA:s regering är fortfarande bekymrade över att terrorister avser att slå till mot amerikanska medborgare, inklusive barn. Terrorister kan använda sig av flera tillvägagångssätt, både våld och kidnappningar. Tidigare har de använt sig av knivar, pistoler och fordon som medel. De kan slå till mot skolor, sjukhus, kyrkor, turistställen, samlingsplatser för allmänna kommunikationsmedel och övriga publika ställen.”

USA:s ambassad ber sina medborgare att hålla en låg profil, se över sina säkerhetsarrangemang och vara uppmärksamma på sin omgivning.

Nyheter Idag har varit i kontakt med UD:s pressjour som ska återkomma med mer information.

Texten uppdateras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag