UT: Frankrike utvisar 231 utlänningar efter halshuggningen

Gerald Darmanin, inrikesminister i Frankrike Foto: Jacques Paquier CC BY 2.0
  • Söndag 18 okt 2020 2020-10-18
E-post

FRANKRIKE Efter den bestialiska halshuggningen av läraren Samuel Paty kommer 231 utlänningar omgående att utvisas enligt franska Europe1 News som också uppger att Frankrike kan vara på väg att inskränka asylrätten.

Under ett möte på söndagen har den franske inrikesministern Gérald Darmanin uppdragit åt regionala myndigheter att se till att 231 utlänningar som finns listade som radikaliserade och terroristmisstänkta skyndsamt ska utvisas.

180 av personerna sitter idag inlåsta i fängelser. 51 ytterligare skulle gripas under söndagen av de regionala myndigheterna.

Förra veckan var Darmanin i Marocko för att diskutera så kallade ”ensamkommande barn” men också för att komma överens om att Marocko skulle ta emot radikala marockanska muslimer som Frankrike utvisar.

Enligt Europe1 News kommer Darmanin göra samma resor till Algeriet och Tunisien för att förankra utvisningar dit.

Inrikesminister Gérald Darmanin driver också på för att inskränka vilka nationaliteter som det ges asyl till. Mördaren som halshögg läraren Samuel Paty var tjetjensk medborgare och fick som 18-åring permanent uppehållstillstånd.

Bli en av Nyheter Idags prenumeranter!

Tycker du att det behövs ett alternativ till Public Service, till de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag