”Utbildar vänsterextremister” – Södertörns högskola utsatt för ”propagandakampanj”

Foto: Anna Hartvig
  • Onsdag 14 mar 2018 2018-03-14
E-post 185

HUDDINGE På måndagen utsattes Södertörns högskola för en ”högerextrem propagandakampanj”, som SVT beskriver det.

Enligt SVT var det en högerextrem grupp som delade ut flygblad och satte upp affischer på skolan och i närområdet. Kampanjen pekar ut skolan och ett antal medarbetare som vänsterpolitiska och ”utbildar vänsterextremister”. Forskaren och debattören Tobias Hübinette är en av de som pekas ut, och har skrivit om det på sin blogg.

”Södertörns högskola har i den högerradikala föreställningsvärlden kommit att pekas ut som ’kulturmarxisternas’ och ’postmodernisternas’ högborg”, kommenterar Hübinette.

På flygbladen står det bland annat: ”Det självmord västvärlden genomgår, drivs framåt av globalistiska krafter och genomförs ivrigt av nyttiga idioter från bl.a. Södertörns högskola.”

”Står för mångfald”

– Det är tråkigt, inte minst för medarbetare som hängts ut. Vi står för mångfald, ligger i förorten och vi har en bra representativitet och det ingår i vårt uppdrag, säger Jenny Tirén Berg, pressansvarig på högskolan, till SVT.

Skolan förstärker nu sin bevakning efter ”propaganda-attacken”.

– Vi gör det här som en ren försiktighetsåtgärd. Eftersom någon eller några har varit i våra lokaler och satt upp flygblad och filmat vill vi ha lite extra kontroll på vad som sker i och omkring högskolans lokaler. Vi kommer förstås att följa utvecklingen för att se hur det här utvecklar sig och ta beslut efter hand om eventuella andra åtgärder, säger Maria Östman, säkerhetschef på Södertörns högskola, i ett meddelande.

Det kan konstateras att olika former av aktivism äger rum på Södertörns högskola. När Nyheter Idag var där för knappt ett år sedan kunde vi fånga detta på bild. Utanför en toalett fanns en behållare för handdesinfektion, men där hade någon klistrat på en ny etikett där det stod ”MALE TEARS” – manliga tårar.

male tears

Läs även: Rashid Musa till attack mot frilansskribent Sofie Löwenmark: Jämför med Jackie Arklöv

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag