Utesluten ur Vänsterpartiet – startar nytt parti

Örebropartiets logotype
  • Torsdag 6 mar 2014 2014-03-06
E-post 0

Den förre ordföranden för Ung Vänster i Örebro, Markus Allard, startar nu Örebropartiet. Samtidigt bråkar nuvarande ordföranden i Ung Vänster öppet med moderpartiet. Upprinnelsen var olika syn på Revolutionära Fronten.

Uteslöts ur vänsterpartiet

Markus Allard är känd för sina kopplingar till Revolutionära Fronten, som i sin tur är kända för sin ”utomparlamentariska kamp” där de vid flera tillfällen knutits till olika aktioner riktade mot politiska meningsmotståndare. Detta fick partiledningen i Vänsterpartiet att reagera och Allard blev utesluten. Nu är Markus Allard partiledare i ett nytt parti, Örebropartiet.

”Hemsidan är inte klar än”

När vi frågar Allard på forumet twitter berättar han att hemsidan är inte klar än. Vi får veta att partiet skulle egentligen offentliggöras först på söndag, men nu är alltså nyheten ute. De nyfikna Örebroarna som funderar på att rösta på Örebropartiet ska kunna ta del av partiprogrammet på deras hemsida när den är klar, om vi förstår Allard rätt.

”Jag är kommunist”

I tidningen Nerikes Allehanda förklarar Allard att han fortfarande är långt ut på vänsterkanten. Även partiet kommer vara vänster och fokusera på arbetarrörelsen berättar han.

– Alla vet ju var jag står – jag är kommunist. Men det blir ett brett vänsterparti. Även om jag tycker begreppet vänsterparti har smutsats ner av Vänsterpartiet och Sossarna och deras reträtt.

– Det är ett parti som kommer att ha fokus på Örebro med omnejd som kommer att sätta fokus på kampen i vardagen. Vi spinner vidare på arbetarrörelsens ursprungliga ideal om ett i grunden nytt samhälle.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag