Utlandsinvesteringar rasar i Frankrike

Av The White House from Washington, DC (P051812PS-0522) [Public domain], via Wikimedia Commons
  • Fredag 31 jan 2014 2014-01-31
E-post

Utländska investeringar i Frankrike sjönk med 77 procent förra året samtidigt som Storbritannien behöll sin ställning som det mest attraktiva landet i Europa för utländska företag, rapporterar DailyMail.

Den stora minskningen för Frankrike inträffar samtidigt som utlandsinvesteringar i andra europeiska länder ökar. I Tyskland ökade dessa investeringar med 392 procent och i Spanien ökade med 37 procent.

Även andra siffror visar på en dyster utveckling för Frankrike där arbetslösheten och fattigdomen når nya toppar. Antal arbetslösa ökade med 10 300 i december och ligger nu på 11,1 procent, drygt 3,3 miljoner personer. Denna siffra blir nästan 5 miljoner om man räknar in deltidsarbetslösa.

Även fattigdomstalet ligger på 14 procent, högsta på siffran på 17 år. Siffrorna är särskilt pinsamma för François Hollande som kommer från vänsterkanten i det politiska spektrat och säger sig kämpa för de fattiga i samhället.

Som om inte allt detta vore nog visar andra opinionsundersökningar att socialistpresidenten François Hollande är Frankrikes minst omtyckta president i Frankrikes moderna historia.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag