Utpekad Epstein-kollaboratör hittad död i häktet

Jeffrey Epstien. Bild: Palm Beach County Sheriff's Department
  • Söndag 20 feb 2022 2022-02-20
E-post 481

FRANKRIKE Under natten till lördagen hittades den utpekade Epstein-kollaboratören Jean-Luc Brunel, 76, hängd i sin häktningscell i Paris, rapporterar Daily Mail. Brunel stod anklagad för att ha våldtagit minderåriga och inväntade rättegång vid tillfället för sin död.

Det var i augusti 2019 som nyheten briserade att den pedofil- och sextraffickinganklagade miljardären Jeffrey Epstein hittats död i sin häktningscell där han satt i väntan på rättegång.

Den officiella utsagan var att Epstein hängt sig själv i cellen men spekulationer tog snabbt fart om att något annat hade hänt, bland annat eftersom Epstein satt i häktet under särskild övervakning och då två kameror av okänd anledning ska ha slutat fungera kort innan hans död.

Läs mer: Pedofilmiljardär hittad död i häktet

Nu har en utpekad kollaboratör till Epstein – den franske modellagenten Jean-Luc Brunel – gått ett liknande öde till mötes.

Brunel hittades död i sin häktningscell vid ettiden under natten till lördagen. Dödsorsaken uppges vara hängning. Han ska enligt uppgift ha varit ensam vid sin död och inga kameror ska ha övervakat hans sista stund i livet. Det är överlag ovanligt att celler i franska häkten kameraövervakas, uppger Daily Mail.

Den franske modellagenten greps i december 2020 på Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris medan han försökte borda ett flygplan till Senegal.

Han har pekats ut av Epstein-offret Virginia Giuffre för att ha försett Epstein med unga tjejer och har utöver det anklagats för flera våldtäkter – i vissa fall av flickor under 18. Vid ett tillfälle uppges han ha flugit över tre 12-åriga flickor från Paris till USA som en ”födelsedagspresent” till Epstein.

Giuffre – som nyligen uppmärksammats efter att ha ingått en förlikning med den brittiske prins Andrew över anklagelser om våldtäkt – uppger dessutom att Brunel ska ha våldtagit henne vid flertalet tillfällen.

På Twitter skriver hon att hon är besviken över att hon inte fick möta Brunel i en slutgiltig rättegång, men nöjd över att ha fått vittna mot honom förra året.

Brunel ställde sig nekande till samtliga brott medan han var i livet. Enligt hans försvarsadvokater tog han livet av sig eftersom han var ”förkrossad” över anklagelserna mot honom.

Läs även: Fallet Jeffrey Epstein

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag