Utpekad SSU-falang slår tillbaka i debattartikel

Bild: SSU Skåne/Wikimedia Commons
  • Tisdag 6 Nov 2018 2018-11-06
E-post 164

Nu slår den falang i SSU Skåne som pekas ut för bland annat homofobi och hotfulla metoder tillbaka. I en debattartikel anklagar 33 skånska SSU-medlemmar vänsterfalangen för att sprida oriktiga uppgifter i en intern maktkamp. 

I en debattartikel i Aftonbladet på måndagen slår SSU Skåne tillbaka mot sina kritiker som man menar ”använder sig av falska påståenden och medvetet sprider oriktiga uppgifter i syfte att skada distriktet och de som den här gruppen förlorat demokratiska val emot”.

Läs även: Efter skandalerna: Statliga bidrag till SSU utreds

Det som ligger bakom skandalen är enligt debattartikeln i själva verket ”en politisk maktkamp mellan bokstavstrogna vänsterideologier och en mer pragmatisk klassisk socialdemokratisk gren”, där SSU-distrikten i Skåne tidigare ”dominerats av dessa mer vänsterideologiska krafter” medan styrelsen nu är ”mer heterogen”.

Debattartikeln menar vidare att den förlorande vänsterfalangen själva använt sig av tveksamma metoder. År 2015 hävdar man att vänsterfalangen utlöste brandlarmet för att manipulera ombudsförteckningen, och att medlemmar folkbokförda utanför Skåne ”justerats in som ombud för inaktiva kommuner som inte haft verksamhet på flera år”.

Läs även: SSU-skandalen: ”Helt bisarr upplevelse”

Den interna film som läckt till media, och visar hur SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed skriker på presidiet till mötet måste stoppas bör enligt debattartikeln förstås i det här sammanhanget, då han bara försökte se till så ”att medlemmarna fick sina stadgeenliga rättigheter tillgodosedda” och blev upprörd på grund av att sammanträdet var ”så uppenbart riggat”.

Debattartikeln har undertecknats av 33 SSU-medlemmar, framförallt från Malmö och Helsingborg.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag