Utpekade islamister lovar protestera mot doktorsavhandling – polisen informerad

Bild: Lunds Universitet/News Oresund/CC BY 2.0
  • Fredag 10 feb 2023 2023-02-10
E-post 0

På fredag klockan 14 kommer forskaren Sameh Egyptson lägga fram sin doktorsavhandling om hur Muslimska brödraskapet infiltrerat organisationer och politiska partier i Sverige för disputation vid Lunds Universitet. Flera personer som pekas ut som islamister kopplade till Muslimska brödraskapet i avhandlingen har lovat infinna sig för att protestera, något som fått universitetet att reagera.

– Eftersom personer med radikalt motsatta och starka åsikter har aviserat att de tänker komma har vi naturligtvis kontaktat universitetets säkerhetsavdelning, säger Stephan Borgehammar, professor i praktisk teologi, till Expressen.

På grund av disputationen kommer universitetet ställa in alla föreläsningar i Luxhuset, där disputationen ska hållas, från klockan 12, och att stänga hela byggnaden från klockan 16.

– De (Säkerhetsavdelningen) har bedömt situationen och lovat oss att de står för vad de bedömer som erforderliga åtgärder.  Och naturligtvis naturligtvis är även polisen informerad, säger Stephan Borgehammar.

Sameh Egyptson säger till tidningen att han ser fram emot att presentera sin avhandling.

– De här personerna som klagar är offentliga personer och alla dokument som jag använt är offentliga. Jag har gjort mitt bidrag för att hjälpa till med teser och att fylla gapet. Jag har ägnat många åt för att ta fram hundratals pusselbitar och det ser jag fram mot att presentera, säger Egyptson.

Läs även: Här träffar Kristersson inflytelserika islamister: ”Han är sämre än Stefan Löfven”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag