Uvell pekar ut C-politiker: ”Islamist i migrationsdomstolen”

Foto: Flickr
  • Måndag 29 jan 2018 2018-01-29
E-post 1083

STOCKHOLM En av Centerpartiets politiker har tidigare uttalat sig om att muslimer bör omfattas av särskilda skilsmässolagar.  Nu dömer centerpartisten, som sitter som nämndeman i Solna Tingsrätt, såväl vårdnadstvister som domar i migrationsdomstolen huruvida kristna konvertiter ska beviljas asyl eller inte. 

Det sitter en islamist i migrationsdomstolen. Det uppger bloggaren och  frilansjournalisten Rebecca Wiedmo Uvell på sin blogg.

Personen som Uvell menar är islamist heter Ebtisam Aldebe och är politiker för Centerpartiet. 2010 kandiderade hon till riksdagen för C, men kom inte in.

I ett inslag från SVT, utlagt på youtube, berättar Aldebe bland annat att hon vill se särlagstiftning för muslimer, exempelvis beträffande möjligheterna till skilsmässa. Det eftersom svensk skilsmässolagstiftning inte stämmer överens med den skilsmässolagstiftning som finns i muslimska länder, enligt C-politikern.

Hennes make heter Mahmoud Aldebe och var tidigare ordförande för Sveriges muslimska förbund. Inför valet 2006 mejlade han en lista med krav till Sveriges riksdagspartier där han bland annat krävde införande av Sharialagstiftning, enligt Uvell.

Ebtisam kom inte in i riksdagen för C, men hon tog plats i Solnas socialnämnd samt som nämndeman i Solna Tingsrätt. Där avgör hon bland annat vårdnadstvister, men inte bara det. I Solna tingsrätt finns också förvaltningsdomstolen i Stockholm, där migrationsdomstolen dömer i överklaganden.

I en av den kristna tidningen Världen idags artiklar från 2011, framgår det att Ebtisam Aldebe nekat asyl och enligt uppgift från Gabriel Donner, ombud för flera asylsökande som konverterat till kristendomen, har hon varit ”tungan på vågen” på samma sätt i åtminstone två av hans ärenden gällande just kristna konvertiter.

”Det vore intressant att veta hur många ärenden hon varit med och dömt i sedan dess i Migrationsdomstolen och hur många avslag hon förordat för just konvertiter respektive beviljat asyl för muslimer. Klart är dock att Centerpartiet tycker att hon är en bra representant för dem i just Migrationsdomstolen. Trots att hon bevisligen är islamist, vill införa sharia och är gift med en av landets mest framträdande islamister”, skriver Uvell.

Nyheter Idag söker Ebtisam och Mahmoud Aldebe för en kommentar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag