Uvell slår tillbaka: ”Man bör INTE tro på det som står i Dagens industri”

Skandalen består i att mannen till vänster erkänt att han druckit öl med mannen till höger. Foto: Pressbild KREAB samt Chang Frick / Nyheter Idag
  • Fredag 18 sep 2015 2015-09-18
E-post 273

STOCKHOLM Efter att tidningen Dagens Industri avslöjade att Marcus Uvell umgåtts med en Sverigedemokrat har skandalen varit ett faktum. Under fredagen berättar Dagens Industri att Uvells framtid på PR-byrån KREAB ska ”utredas”, men detta slår nu Uvell ifrån sig.

Avslöjandet från Dagens Industri slog ner som en bomb på Aftonbladets ledarredaktion. PR-byrån KREABs sverigechef Markus Uvell har umgåtts privat med Sverigedemokraternas riksdagsledamot Linus Bylund. Men skandalen stannar inte där, de ska även ha druckit öl tillsammans, något som Uvell tidigare erkänt öppet på Twitter.

Under fredagen rapporterar Dagens Industri att Uvells kontakter med Bylund kan få konsekvenser. Tidningen citerar Klas Eklund, styrelseledamot i KREABs ägarbolag Magnora och han förklarar att umgänget med en Sverigedemokrat nu ska ”diskuteras”.

”Mediebilden som kommit fram är problematisk”, fortsätter Eklund till Dagens Industri med anledning av öldrickandet med en Sverigedemokrat.

Slår ifrån sig kritiken på Twitter

Men på Twitter slår Markus Uvell ifrån sig kritiken och menar att man inte bör tro på vad Dagens Industri publicerar.

”Nej. Min framtid på KREAB ska inte utredas, det är inte så att jag sitter löst som Sverigechef, man bör inte tro på det som står i Di”, skriver Uvell på Twitter.

Nyheter Idag har sökt Markus Uvell samt Linus Bylund för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag