V-riksdagsledamot: ”Jag hatar Jimmie Åkesson”

Foto: Wikipedia/Olaf Kosinsky / kosinsky.eu samt Nyheter Idag.
  • Torsdag 25 jan 2018 2018-01-25
E-post 1888

STOCKHOLM Riksdagsledamoten Daniel Riazat hatar Jimmie Åkesson, det berättar han i Nyheter24:s podcast 24Frågor.
– Jag menar att man inte kan skilja på sak och person i det här fallet. Det handlar om en antidemokratisk människa som på sikt är ett hot mot det demokratiska systemet. Det vore konstigt om jag, som påverkas av rasism i min vardag, inte skulle känna ett hat mot det, säger riksdagsledamoten Daniel Riazat (V) i podcasten 24Frågor.

Vänsterpartiets riksdagsledamot Daniel Riazat berättar i Nyheter24:s podcast 24Frågor, att han hatar Jimmie Åkesson.

– Hat är ett väldigt starkt ord. Det finns inte många människor jag kan säga att jag hatar, men jag skulle kunna säga att jag hatar Jimmie Åkesson på grund av vad han företräder för åsikt, säger Riazat.

Enligt Riazat är Jimmie Åkesson en rasist och rasistisk ledare som dessutom är ett hot mot den svenska demokratin.

– Jag menar att man inte kan skilja på sak och person i det här fallet. Det handlar om en antidemokratisk människa som på sikt är ett hot mot det demokratiska systemet. Det vore konstigt om jag, som påverkas av rasism i min vardag, inte skulle känna ett hat mot det.

Riazat berättar att han hatar Jimmie Åkesson eftersom ”han gjort livet svårare för oss i Sverige”.

Jimmie Åkessons politiska sekreterare Mikael Eriksson (SD) håller inte med Daniel Riazat (V).

– Att Jimmie Åkesson skulle vara ”ett hot mot det demokratiska systemet” är så dumt så att klockorna stannar. Snarare är det väl Riazats försök att stämpla meningsmotståndare som är ett hot mot det öppna samtalet, säger Eriksson till Nyheter24.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag