#Vadfanfårjag – Så hyllas Leif Östling på Twitter

  • Måndag 6 nov 2017 2017-11-06
E-post 3365

SVERIGE ”Tack #leiföstling du sa det som inte många andra vågar och vi som vågar men inte hörs vill Tacka DIG”, skriver Jörgen Dalsjö på Twitter. Under hashtaggen #vadfanfårjag är stödet till för Leif Östling enormt.

FAKTA Nyheter Idag

Tidningen Svenska Dagbladet publicerar en TT-artikel med rubriken "Östling sågas på Twitter – #vadfanfårjag trendar".

Till skillnad från SvD och TT är Nyheter Idag en medieaktör till höger om mitten. Därför kan vi rapportera om den massiva förståelsen för Leif Östling som uttrycks i sociala medier.

När SVT ställer frågor till näringslivstoppen Leif Östling om hans bolag på Malta får den statliga tevejätten ett rakt och ärligt svar. Bakgrunden bygger på kritik mot att Östling undviker att ha en del av sina tillgångar i Sverige, ett land med betydligt högre skatt än Malta.

– Om man betalar in 20–30 miljoner om året – vad fan får jag för pengarna? frågar Östling retoriskt.

Men det är inte bara Östling som ställer den frågan. På Twitter är stödet enormt för Östlings resonemang där han ifrågasätter vad man egentligen får för en av världens högsta skatter. Under hashtaggen #vadfanfårjag vittnar en stor mängd människor om att skattemedel inte används på ett adekvat sätt.

Flera Twitteranvändare vittnar om en välfärd som inte längre fungerar, korruption och nepotism. Folk är även kritiska till ”propagandatelevision”, en debatt som kommit att bli aktuellt efter att det finns en politisk majoritet för att skattefinansiera public service. Med en sådan regel kommer ingen i Sverige undan från att finansiera den statliga mediejätten.

Nedan ser du ett axplock av kommentarer där Leif Östling får ett massivt stöd i sociala medier.

https://twitter.com/SimonJohansso16/status/927485267715543040

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag