Vädjade om stöd till terroroffrens familjer – Löfven svarade med länk till försäkringsbolag

Stefan Löfven. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 9 Nov 2017 2017-11-09
E-post 922

SVERIGE Familjen till en av offren från terrordådet på Drottninggatan har skrivit till Stefan Löfven och vädjat om finansiellt stöd till offren och deras anhöriga. Löfven skickar ett kondoleansbrev men är tydlig med att det inte blir någon särskild ersättning utan skickar med en länk till försäkringsbolaget Moderna försäkringar.

Chris Bevington var en av dem som dog under terrorattacken på Drottninggatan den 7 april 2017. När lastbilen kom framrusandes kastade Bevington undan sin 7-åriga son som klarade sig utan skador men traumatiserades svårt.

Bevingtons föräldrar har skrivit till statsminister Stefan Löfven och vädjat om att Sverige måste hjälpa deras svärdotter och barnbarn som bor i Sverige, det uppger Aftonbladet.

Löfven svarade med ett kondoleansbrev där han uttrycker att han tänker på de oskyldiga offren för terrorattacken, deras familjer och deras vänner.

Bevingtons föräldrar tackar för kondoleansbrevet men söker efter handling för att stötta de anhöriga till offren finansiellt. Löfven är däremot tydlig med att offren inte kommer att få någon särskild ersättning bara för att det handlar om ett terrordåd. Löfven skickar nämligen med länkar till Brottsoffermyndigheten och försäkringsbolaget Moderna försäkringar i brevet till Bevingtons föräldrar.

Den lastbil som Rakhmat Akilov använde sig av under terrordådet hade en trafikförsäkring hos Moderna försäkringar och det är genom dem som de drabbade och deras anhöriga ska vända sig till för ersättning.

– Sedan den fruktansvärda händelsen har vi haft fullservice för att hjälpa de drabbade och deras anhöriga. Och vi har verkligen försökt att sprida informationen om att vi finns här och att de är vi som lämnar ersättning i enlighet med trafikförsäkringen, säger Fredrik Lihammer, skadechef på Moderna försäkringar, till Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag