Väktare sätts in vid bussar – resenärer vill inte betala

Bild: bengt-re/CC BY 2.0
  • Söndag 6 mar 2022 2022-03-06
E-post 448

KRONOBERG I fortsättningen kommer väktare att bevaka vissa bussträckor i Tingsryd och Växjö. Detta efter att resenärer blivit hotfulla och våldsamma när de blivit ombedda att betala, rapporterar SVT.

– När chaufförer har försökt att få resenärerna att betala så har de blivit utsatta för hot. Därför har vi tillsammans med bussföretaget satt in väktare på några sträckor, säger Pär Welander, trafikdirektör på Länstrafiken Kronoberg, till SVT.

Tidigare under pandemin fick passagerare kliva på genom bakdörrarna, och kunde då komma undan med att inte betala. Nu måste de visa upp giltig biljett för chauffören igen, vilket vissa har problem med.

Under de senaste månaderna har chaufförer blivit utsatta för både hot och fysiskt våld, inklusive knuffar och spottloskor.

– Jag förstår att förarna tycker att det är ett bekymmer. Vid något fall har de också gett sig på en medresenär som försökte hjälpa till och det är jättetråkigt. Lyckligtvis är det inte så vanligt och vi polisanmäler alla sådana här händelser, säger Pär Welander.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag